ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ARISTOIL INTERREG MED
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΕΤΑΙΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Διάρκεια: 01-11-2016 έως 31-10-2019
Επίσημη ιστοσελίδα: https://aristoil.interreg-med.eu
Email: aristoil@1733.syzefxis.gov.gr
Τηλέφωνο: +30-27213-61425 (Γραφείο Aristoil Καλαμάτα)
Ο κύριος στόχος του ARISTOIL είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου στη Μεσόγειο μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας, οι οποίες οδηγούν σε παραγωγή προϊόντος με ενισχυμένες προστατευτικές ιδιότητες υγείας (σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της ΕΕ). Η ανάπτυξη α) ενός “cluster” Μεσογειακών ελαιοπαραγωγών και επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την β) εξειδικευμένη εκπαίδευση για την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων ανίχνευσης φαινολικών συστατικών στο ελαιόλαδο, καθώς και γ) την υποστήριξη των ελαιοπαραγωγών μέσω ειδικών πιστοποιητικών προϊόντων, αποτελούν το μείγμα αυτό που θα οδηγήσει επιτυχώς στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
Αναμενόμενα αποτελέσματα
- Ενίσχυση της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων ελαιολάδου
2. Εκπαίδευση 3230 ελαιοπαραγωγών και ελαιοτριβέων
3. Ενημέρωση των καταναλωτών
4. Ανάπτυξη μίας πρότυπης διαδικασίας για την πιστοποίηση ελαιολάδου με “Ευεργετικές Ιδιότητες για την Υγεία”
5. Ανάπτυξη ενός Μεσογειακού “Cluster” ελαιοπαραγωγών
PROJECT TITLE: ARISTOIL INTERREG-MED
LEADER PARTNER: EGTC EFXINI POLI
PROJECT PARTNER: REGION OF PELOPONNESE
Duration: 01-11-2016 to 31-10-2019
Official website: https://aristoil.interreg-med.eu
Email: aristoil@1733.syzefxis.gov.gr
Telephone: +30-27213-61425 (Aristoil office – Kalamata)
The main objective of ARISTOIL is the reinforcement of Mediterranean olive oil sector competitiveness through development and application of innovative production and quality control methodologies related to olive oil health protecting properties (as recognized by EU 432/2012 regulation). The development of a) a Mediterranean Cluster for olive oil producers and businesses combined with b) specialised training, development of innovative methods for identifying the phenolic ingredients of the oil as well as c) oil producers’ support by special product certification is the mixture which will lead to the project’s objective.
The expected results of the project are:
* Reinforcement of production of innovative olive oil product
* Training for 3230 olive oil producers and millers
* Awareness raising for consumers
* Development of a standardised procedure for Olive oil “Health Claim” certification
* Development of Mediterranean Olive oil cluster of key actors