Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τον COVID-19

Αγαπητοί συνεργάτες,

Προκειμένου να ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν με ασφάλεια, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο.

Το βάρος της έναρξης και υποδοχής των επισκεπτών τη φετινή τουριστική σεζόν, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, καλούνται να σηκώσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και να υποδεχθούν τους επισκέπτες τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και παίρνοντας τις προφυλάξεις για την αποτροπή της διάδοσης της Covid 19!

H Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, θέλοντας να σταθεί στο πλευρό όλων των επαγγελματιών του κλάδου, ήδη ολοκληρώνει τον 2ο κύκλο εκπαίδευσης πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους εργαζομένους στον τουρισμό (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, μπαρ, καφέ, λοιπές υπηρεσίες εστίασης, catering, camping).

Το έργο έχει ως σκοπό:

🔺να εφοδιάσει τους επιμορφούμενους με γνώσεις, μεθόδους και δεξιότητες για την ατομική τους προστασία και για την παροχή υπηρεσιών με υγειονομική ασφάλεια.

🔺να εκπαιδεύσει σε πρακτικές και ενέργειες αποτροπής της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

🔺να ενισχύσει την αξιοπιστία της Πελοποννήσου ως ασφαλή τουριστικού προορισμού.

Η εκπαίδευση διαρκεί 10 ώρες και ολοκληρώνεται σε ένα 4ήμερο (Τρίτη-Παρασκευή).

Ο τελευταίος κύκλος εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα 7/7 – 10/7/2020 όπου και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης και οι επαγγελματίες στους κλάδους των μεταφορών (οδηγοί ταξί, οδηγοί ΚΤΕΛ, οδηγοί Mini Van, εργαζόμενοι και οδηγοί Rent a Car), εργαζόμενοι σε SPAs και σε Κατασκηνώσεις.

Η εκπαίδευση όλων των εργαζομένων στον τουρισμό είναι χρηματοδοτούμενη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, είναι υποχρεωτική για καταλύματα και ξενοδοχεία, αλλά πρωτίστως αναγκαία στο πλαίσιο της απόκτησης βασικών γνώσεων, ενίσχυσης της ικανότητας αξιολόγησης των κίνδυνων και εφαρμογής μέτρων πρόληψης και προστασίας.

H εκπαίδευση υλοποιείται  εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε αναρτημένη με banner στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου : https://www.ppel.gov.gr/epimorfotiko-programma-gia-ton-covid-19/

Για τη δήλωση συμμετοχής σας:

(α) Για Ξενοδοχοϋπαλλήλους:

Μέσω του φορέα που τους εκπροσωπεί

Ο φορέας αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του, να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, e-mail, 4ημερο επιλογής), με τον ΑΦΜ του φορέα- για να επιβεβαιωθεί η Πελοπόννησος ως έδρα- και να εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα για να λάβει τον προσωπικό κωδικό που θα τους γνωστοποιήσει, για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

ή

Μέσω του ξενοδοχείου

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους του να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, e-mail, 4ημερο επιλογής), με τον ΑΦΜ της εταιρείας -για να επιβεβαιωθεί η Πελοπόννησος ως έδρα- και να εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα για να λάβει τον προσωπικό κωδικό που θα τους γνωστοποιήσει ,για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

 

(β) Για εργαζόμενους σε Διαμερίσματα , Τουριστικά Γραφεία, Τουριστικά Λεωφορεία, Ξεναγούς, Συνέδρια, Εστίαση, εστιατόρια κλπ:

Η εγγραφή μπορεί να γίνει μόνο μέσω του φορέα που τους εκπροσωπεί (Επιμελητήρια)

Ο φορέας αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του, να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, e-mail,  4ημερο επιλογής), με τον ΑΦΜ του φορέα – για να επιβεβαιωθεί η Πελοπόννησος ως έδρα- και να εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα για να λάβει τον προσωπικό κωδικό που θα τους γνωστοποιήσει, για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

 

Δηλώστε άμεσα συμμετοχή στον 3ο και τελευταίο κύκλο!

Εκπαιδευτείτε καθ’ υπερβολή. Μόνον όφελος μπορεί να έχουν οι επαγγελματίες

Το σημαντικότερο όλων στη φετινή τουριστική σεζόν είναι η διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top