190 εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος σε Γαργαλιάνους, Κορώνη και Λογγά

190 εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος σε Γαργαλιάνους, Κορώνη και Λογγά

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος που εξελίχθηκε μεταξύ 1ης και 3 Ιουλίου στους Γαργαλιάνους, την Κορώνη και τη Λογγά.

Ειδικότερα, το πιο πάνω χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν συνολικά 190 εξετάσεις σε κατοίκους των πιο πάνω περιοχών της Μεσσηνίας, οι οποίες εκτός από τουριστικές είναι και αγροτικές και κατοικούν σε αυτές άνθρωποι που είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, η ακτινοβολία του οποίου αποτελεί και την πρώτη αιτία για την εμφάνιση μορφών του καρκίνου του δέρματος.

Οι εξετάσεις έγιναν σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και συμμετείχαν εθελοντικά η δερματολόγος – Επιμελήτρια Β΄ Ανδριανή Τσιάκου από το Νοσοκομείο “Α. Συγγρός” και η πλαστική χειρουργός, τ. Διευθύντρια του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” Ουρανία Καστανά.

Οι προληπτικές εξετάσεις, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγγελος Χρονάς -που παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία εξέτασης των κατοίκων, καθώς και της ενημέρωσης για τις διάφορες μορφές δερματοπάθειας-, θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, ενώ θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις και για άλλα νοσήματα που μπορούν με έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη να αντιμετωπιστούν επιτυχώς.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων για την συνεργασία τους καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λογγάς Θεόδωρο Παπανδρέου, επιχειρήσεις της περιοχής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης, την Α.Ε. Κορώνη 90, επισημαίνοντας παράλληλα:

“Η περιφερειακή Αρχή με πρωτεργάτη τον περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Νίκα, δίνει μεγάλη σημασία στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών και για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να  υλοποιούμε δράσεις για τους Πελοποννησίους και να στηρίζουμε τα Νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και να υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης για διάφορες ασθένειες”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top