Search
Close this search box.
pagosmia psyxygeia

Παγκόσμια ημέρα της Ψυχικής Υγείας η 10η Οκτωβρίου κάθε χρόνου

Χρόνος ανάγνωσης:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, σήμερα 10 Οκτωβρίου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

“Το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεσμοθέτησαν την 10η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια ημέρα της Ψυχικής Υγείας. Η Ψυχική Υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ορίζεται ως “η κατάσταση ευεξίας όπου κάθε άτομο αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό του περιβάλλον και όχι απλά η απουσία ενός προβλήματος ή μιας «διαταραχής». Παρά τον σαφή ορισμό του ΠΟΥ, έχει παρατηρηθεί ότι είναι ουσιαστικά δύσκολο να υπάρξει μία ενιαία και καθολική προσέγγιση της έννοιας της ψυχικής υγείας, καθώς αποτελεί ένα τόσο πολυδιάστατο ζήτημα, όσο η προσωπικότητα του καθένα από εμάς.

Το μήνυμα για το 2022 του World Federation for Mental Health και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι: «Ας κάνουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα – (Make Mental Health & Well-Being for All a Global Priority».

 

Την πλήρη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

10η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top