Search
Close this search box.
lako plimmira IMG a69248f5536bd9c38abd6779e0ed1cb4 V PROTI

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ευρώτα – ολοήμερες προσπάθειες της Π.Ε. Λακωνίας και των δήμων για αντιμετώπιση των προβλημάτων από την έντονη βροχόπτωση

Χρόνος ανάγνωσης:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Ευρώτα, με σχετική απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Το καθεστώς αυτό, το οποίο ισχύει μέχρι και τις 26 Ιουλίου, κρίθηκε αναγκαίο “για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση) που εκδηλώθηκαν από στις 26-1-2023 στην παραπάνω περιοχή” σημειώνεται στην εν λόγω απόφαση.

 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑΣ

Στο μεταξύ, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, η Περιφερειακή Ενότητα δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από τις έντονες βροχοπτώσεις της χθεσινής ημέρας, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές των Δήμων Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Ειδικότερα στον Δήμο Ευρώτα, ο ποταμός Ευρώτας έφτασε σχεδόν στα όρια της παροχετευτικής του ικανότητας στο ύψος της μεταλλικής γέφυρας της Σκάλας και υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα στην εθνική οδό μεταξύ των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη, γεγονός που οδήγησε την Αστυνομία σε προσωρινές ρυθμίσεις διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω αυτής.

Διακοπή της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί και στην επαρχιακή οδό Σκάλας – Βρονταμά καθώς σε τμήμα της υπήρξε αστοχία σε τεχνικό της οδού και ολική καθίζηση του οδοστρώματος.

Στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, εξ άλλου, τα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως στην περιοχή των Αιγιών και στον οδικό άξονα Αιγιών – Καστάνιας.

Η Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και οι δήμοι των πληγεισών περιοχών αντέδρασαν άμεσα με ίδια αλλά και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών, καταβάλλοντας προσπάθεια να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο προσβάσιμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης βρέθηκε στις περιοχές που πλήττονταν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα  και συγκάλεσε άμεσα το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας ττης Π.Ε. Λακωνίας, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συνέργεια των εμπλεκομένων φορέων.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας ευχαρίστησε τους δήμους και τις υπηρεσίες τους, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις εθελοντικές οργανώσεις για την καλή τους συνεργασία και τόνισε ότι θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια, τόσο για την καταγραφή των ζημιών, που ήδη ξεκίνησε, όσο και για την άμεση αποκατάστασή τους.

 

Την απόφαση κήρυξης του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ 9ΕΤ346ΝΠΙΘ-499

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top