mandrwnis

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τη Μάχη των Τρικόρφων ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μανδρώνης

Χρόνος ανάγνωσης:

Με τη δέουσα βαρύτητα και την παρουσία πολιτών και επισήμων κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής 29 Ιουνίου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Μάχη των Τρικόρφων, στη Σιλίμνα Δήμου Τρίπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, που παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, αναφέρθηκε με νόημα στη σημασία αυτής της ιστορικής μάχης, παρά την έκβασή της. Όπως τόνισε, μπορεί η Μάχη των Τρικόρφων, όπως και η μάχη στη Δραμπάλα, να μην στέφθηκαν με επιτυχία, ωστόσο αποτέλεσαν κρίσιμα γεγονότα για την οργάνωση και τη συνοχή των ελληνικών δυνάμεων.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, καταθέσεις στεφάνων, ποιητικές απαγγελίες και ιστορικές ομιλίες, ενώ το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε και ορειβατική πορεία στα ταμπούρια, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα