Αεροψεκασμοί έγιναν σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου στον Δήμο Ευρώτα

Αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου στον Δήμο Ευρώτα, στην Π.Ε. Λακωνίας, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος.

Οπως είναι γνωστό, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την τριετία 2018 – 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, από νωρίς την άνοιξη (αρχές του περασμένου Μαρτίου), πραγματοποιούνται στοχευμένες εφαρμογές ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών σε κρίσιμα σημεία της χωρικής επικράτειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Ο σημερινός αεροψεκασμός πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ελικοπτέρου, με τη μέθοδο της προνυµφοκτονίας και συνολικά ψεκάστηκαν περίπου 2.000 στρέμματα, σε πλημμυρισμένες εκτάσεις  στο φυσικό σύστημα του Δήμου Ευρώτα.

Η συγκεκριμένη δράση κρίθηκε απαραίτητη κατόπιν συστηματικών δειγματοληψιών στην περιοχή και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Η αεροεφαρμογή διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του γενικού διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρου της επιστημονικής επιτροπής του έργου Βασίλη Διαμαντόπουλου (ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ), του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήρη Καμαρινόπουλου, υγιεινολόγου και μέλους της  επιτροπής, καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, η αρμόδια υπηρεσία υπενθυμίζει ότι για τυχόν προβλήματα ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις πιο κάτω τηλεφωνικές γραμμές στον φορέα υλοποίησης που είναι η “Πελοπόννησος” Α.Ε. (τηλέφωνο 2710 557058, φαξ 2710 557060 και email: Kpelop@otenet.gr), ενώ λειτουργεί και γραμμή εξυπηρέτησης κοινού, χωρίς χρέωση (80011 2444244).

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top