Αφιερωμένη στα έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας η συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλου

Εργα βελτίωσης – συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ σύντομα αναμένεται να συμβασιοποιηθούν ή να δημοπρατηθούν κι άλλα έργα προϋπολογισμού 15,5 εκατομμυρίων.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και παρέθεσε στοιχεία για τα έργα στο δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου, καθώς και για έργα που αφορούν καθαρισμούς και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

 

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Σημείωσε, ειδικότερα, ο Στ. Αναστασόπουλος στη σημερινή του συνέντευξη:

“Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της νέας περιφερειακής Αρχής για την υποστήριξη του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, που αποτελεί και εκ του νόμου αρμοδιότητα της Περιφέρειας, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο έργα βελτίωσης – συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ, ενώ αναμένουμε την υλοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού ακόμα 15,5 εκατομμυρίων τα οποία βρίσκονται, είτε προς υπογραφή σύμβασης, είτε σε διαδικασία δημοπράτησης.

Ενδεικτικά έργα υλοποιούνται: α) Στην 82η εθνική οδό, στο τμήμα Μεσσήνη – Ριζόμυλος – Πύλος και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ριζόμυλου, όπου ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες οι ασφαλτοστρώσεις με αντιολισθηρή στρώση, απομένει η διαγράμμιση. β) Εντός του Ριζόμυλου, σε τμήμα προς Πεταλίδι, προς Καζάρμα και προς Δάρα, βελτιώνοντας σημαντικά ένα κομβικό σημείο του οδικού δικτύου, με πολλά προβλήματα από το παρελθόν. γ) Στον ίδιο άξονα έχει γίνει ανάλογη παρέμβαση στο τμήμα Ανάληψη – Βελίκα και στον Ριζόμυλο προς Καζάρμα. δ) Σήμερα ξεκίνησε τις προκαταρκτικές εργασίες, αποξήλωση ασφαλτοτάπητα, για την ασφαλτόστρωση, κατά θέσεις, σε τμήμα 2 χιλιομέτρων της εθνικής οδού Τσακώνα – Καλό Νερό, από την παρέμβαση που έχει ήδη υλοποιηθεί στην διασταύρωση του Λουτρού έως το Ζευγολατιό. ε) Στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά, επίσης ένα δίκτυο με πολλά προβλήματα, ολοκληρώθηκε η διαχείριση των ομβρίων στην περιοχή της Τερψιθέας, αλλά και η αποκατάσταση της κλίσης των στροφών λίγο πριν την είσοδο των Φιλιατρών καθώς και το έργο διευθέτησης των ομβρίων στην εν λόγω θέση.

Στο επαρχιακό δίκτυο υλοποιούνται αντίστοιχες παρεμβάσεις με πρόσφατη τις ενέργειες για την αποκατάσταση της γέφυρας η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας, στην 9η επαρχιακή, στην περιοχή των Χράνων. Επιπλέον, σχεδόν ολοκληρώθηκαν έργα βελτίωσης στο τμήμα της 4ης επαρχιακής Θουρία – Πολιανή αλλά και στην 3η επαρχιακή Θουρία – Αριστομένης – Χώρα, με παρεμβάσεις ρύθμισης της απορροής των ομβρίων, βελτίωσης του ασφαλτοτάπητα και αναβάθμισης της σήμανσης.

Αντίστοιχο έργο βελτίωσης υλοποιείται και στην 12η επαρχιακή Αγιος Ανδρέας – Λογγά – Πύλος, στην 19η Κυπαρισσία – Περδικονέρι- Χριστιάνοι και στην 1η επαρχιακή Καλαμάτα, Κάμπος – Καρδαμύλη – Αγιος Νίκωνας.

Τέλος, από τις εργολαβίες που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική τους διαδικασία, αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις στην 82η εθνική οδό, όπου ήδη υλοποιούνται τώρα άλλες εργολαβίες, αλλά και στην εθνική οδό από Καλαμάτα, Τσακώνα, Καλό Νερό, Κυπαρισσία.

 

ΕΡΓΑ ΓΟΕΒ

Στο δίκτυο του ΓΟΕΒ, βρίσκεται σε εξέλιξη  μικρή εργολαβία, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, για επεμβάσεις σε επιλεγμένες από τον ΓΟΕΒ θέσεις, που διευκολύνουν τις πρώιμες καλλιέργειες.

Το έργο αυτό παρεμβαίνει αυτή την περίοδο στις αποστραγγιστικές τάφρους της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ, με εργασίες καθαρισμού στην τάφρο 10Τ (περιοχή Μπούκας) και στην 2Τ (τάφρος Μάλτα). Οι παραπάνω εργασίες ξεκίνησαν από τη θάλασσα και ολοκληρώνονται στις περιοχές Μαυροματίου και Πιπερίτσας, ενώ προγραμματίζονται αντίστοιχες επεμβάσεις στις περιοχές Μακαρίας, Αριος και Μικρομάνης.

Το έργο, κατά την υλοποίησή του, ενισχύεται και με την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής από τα μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας αλλά και με φορτηγά του Δήμου Μεσσήνης.

Ενα σημαντικό έργο για τον ΓΟΕΒ, ποσού  1.200.000 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει  όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του, που βρίσκεται στο στάδιο αποσφράγισης των προσφορών. Το εν λόγω έργο αφορά, κυρίως, την αναβάθμιση του αρδευτικού, αποστραγγιστικού και οδικού δικτύου. Το έργο κρίνεται πολύ σημαντικό, διότι περιλαμβάνει ένα σύνολο εργασιών για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του δικτύου, μέσω επισκευής διωρύγων, καναλέτων καθώς και καθαρισμούς αλλά και  βελτιώσεις του αγροτικού οδικού δικτύου του Οργανισμού.

Σημαντικό επίσης έργο για τον ΓΟΕΒ αποτελεί και ο καθαρισμός των ποταμών Παμίσου και Αρι, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, του οποίου ήδη εξελίσσεται η διαγωνιστική διαδικασία, η δε υλοποίησή του θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του ΓΟΕΒ.

Ο προγραμματισμός της Π.Ε. Μεσσηνίας περιλαμβάνει ακόμα και την επισκευή και αναβάθμιση των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ, με πίστωση 150.000 ευρώ, ενώ δαπάνη ποσού 120.000 ευρώ έχει προγραμματιστεί και για αντίστοιχο έργο στις γεωτρήσεις των Φιλιατρών.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ – ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται, από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας, οι καθαρισμοί των αποστραγγιστικών τάφρων και των αρδευτικών διωρύγων του ΓΟΕΒ Παμίσου καθώς και η απομάκρυνση των προϊόντων καθαρισμού για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του ΓΟΕΒ. Αυτή την περίοδο οι εργασίες γίνονται στην περιοχή της Μακαρίας.

Τα συνεργεία της Π.Ε. Μεσσηνίας παρεμβαίνουν  και στο έργο καθαρισμών στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού, καθώς συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε πρόσφατα με εργασίες άρσης καταπτώσεων στον δρόμο Πλατάνια – Νέδα.

Στόχος των παραπάνω παρεμβάσεών μας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, αλλά και στον ΓΟΕΒ, αποτελεί η αναβάθμιση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η εξυπηρέτηση των μεταφορών, η ασφάλεια της κυκλοφορίας αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας” κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top