Αυτοδιοίκηση και φορείς της Αρκαδίας συστήνουν αυστηρή τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού

“Η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι το πρώτο αυτονόητο καθήκον όλων μας” τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο ΔήμοςΤρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης και ο Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας.

Η ανακοίνωση προέκυψε μετά από συνάντηση εργασίας με κύριο θέμα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, η οποία έγινε προχθές Δευτέρα 10 Αυγούστου στο Δημαρχείο Τρίπολης, μετά από σχετική πρόσκληση του δημάρχου Κώστα Τζιούμη, και στην οποία συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο πρόεδρος του Εμπροροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης Παναγιώτης Μαντάς και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πιο πάνω συνάντηση, επισημαίνονται τα εξής:

“Οι εξελίξεις από τον Κορονοϊό COVlD-19 μας επιβάλλουν, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου και της κοινωνικής μας ευθύνης, να συνδράμουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας με υπευθυνότητα.

Καλούμαστε όλοι να δράσουμε συλλογικά, οργανωμένα και γρήγορα, ώστε να συμβάλλουμε, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, στον περιορισμό της διασποράς του ιού, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία όλων μας.

Προκειμένου να μην υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης, θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να ακολουθούμε τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτείας, με

βάση τα διδάγματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Υπενθυμίζεται πως για την αποφυγή ενός δεύτερου lockdown, το οποίο θα είναι μοιραίο για την οικονομία της Αρκαδίας μας και εν γένει της χώρας μας, πρέπει να τηρούνται αυστηρώς τα μέσα πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας παρατηρείται ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση, λόγω πλημμελούς τήρησης των απαραίτητων πρωτοκόλλων. Για τον λόγο αυτό, συστήνουμε σε

όλους τη συμμόρφωση με τα μέτρα και τις κατευθυντήριες γραμμές που εφαρμόζει η χώρα μας.

Η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (https:// eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/)  είναι το πρώτο αυτονόητο καθήκον όλων μας”.

 

Την ανακοίνωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top