Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλου σε έργo βελτίωσης των υποδομών ΓΟΕβ Παμίσου

Αυτοψία στο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έργο βελτίωσης – συντήρησης των υποδομών του ΓΟΕΒ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Η εν λόγω εργολαβία, που έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 80%, αφορά επισκευές τεχνικών έργων, κυρίως διωρύγων και καναλέτων, καθώς και εργασίες καθαρισμού στο δίκτυο. Αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση κατά τμήματα -και όπου απαιτείται- της διώρυγας 3Δ στο ύψος της Πιπερίτσας.

Στην αυτοψία, στην οποία ήταν παρών και ο επιβλέπων του έργου Κυριάκος Μπεχράκης, καθώς και εκπρόσωπος του αναδόχου, εξετάστηκε ο τρόπος της ορθής αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής της Μακαρίας και ελέγχθηκε η δυνατότητα αύξησης της παροχετευτικότητας της κεντρικής αποστραγγιστικής τάφρου, σε κομβική θέση, προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Προτάθηκε και αποφασίστηκε η τοποθέτηση επιπλέον σωληνωτού οχετού, ικανής διαμέτρου, ώστε να μπορεί να παροχετεύει τυχόν επιπλέον φορτίο, στη θέση εξέτασης, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία της τάφρου Μουτελάκη που είναι ο τελικός αποδέκτης.

Η Π.Ε. Μεσσηνίας έχει στο πρόγραμμά της εργολαβίες που βρίσκονται στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου, οι οποίες περιλαμβάνουν παρεμβάσεις, κυρίως εργασίες καθαρισμών, στην περιοχή του δικτύου ΓΟΕΒ, στο πλαίσιο της οποίας θα καθαριστεί και η συγκεκριμένη τάφρος στο σύνολό της.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top