Αυτοψία στα καμένα του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Τις καμένες δασικές εκτάσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης επισκέφθηκε το μεσημέρι χθες, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης συνοδευόμενος από τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή και τον   Διευθυντή Δασών Λακωνίας Ηλία Κοντάκο.

Στην επί τόπου σύσκεψη εργασίας, με την παρουσία επίσης του Δασάρχη Γυθείου Σπύρου Λαδικού και του δασοπόνου Χρήστου Κακαλέτρη, συζητήθηκαν τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στις καμένες εκτάσεις δασικού χαρακτήρα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

– Αμεσα θα συνταχθεί, από το Δασαρχείο Γυθείου, μελέτη των εργασιών που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση και θωράκιση των καμένων δασικών περιοχών.

– Θα υποβληθεί τεχνικό δελτίο και αίτημα χρηματοδότησης του Δασαρχείου Γυθείου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τα αναγκαία έργα, που θα αφορούν κυρίως σε εργασίες αναδάσωσης και αντιδιαβρωτικής προστασίας των εδαφών.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω ενέργειες είναι ανεξάρτητες από την χρηματοδότηση ύψους 3.700.000 ευρώ που έλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για αποκαταστάσεις των υποδομών της περιοχής, οι οποίες ήδη μελετώνται σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top