Αυτοψία στην Τάκα πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Αυτοψία στον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκας πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, καθώς και τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη όπως και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βουνού Αντώνη Μπιλίδα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες ελλείψεις στο αρδευτικό έργο που υλοποιείται στην περιοχή, με στόχο να επισπευσθει η διαδικασία δημοπράτησης των αρδευτικών δικτύων, ώστε το εν λόγω έργο να παραδοθεί πλήρως λειτουργικό στους αγρότες.

“Πρόκειται για ένα έργο που αν και έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί” δήλωσε ο περιφερειάρχης, γνωστοποιώντας ωστόσο πως η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται οσονούπω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο θα διαθέσει χρηματοδότηση από το τομεακό του πρόγραμμα”.

Οσον αφορά την Περιφέρεια, κατέληξε ο Π. Νίκας, “θα προβεί μέσα στο 2020 στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στην οποία ανήκει ο χώρος, καθώς και με τον Δήμο Τρίπολης αλλά και την Κοινότητα Βουνού. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της περιοχής, η οποία είναι εξαιρετικής ομορφιάς” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top