Αυτοψία στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη, στον Ταΰγετο

Αυτοψία στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη, στον Ταΰγετο

Αυτοψία σε σημεία του παλαιού εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης που παρατηρούνται καταπτώσεις, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος μαζί με κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, υλοποιώντας σχετική δέσμευσή του -μετά τη συνάντηση που είχε στις 19 Δεκεμβρίου με τη συντονιστική επιτροπή των χωριών του Ταϋγέτου, τους πρόεδρους κοινοτήτων και τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι του συντονιστικού των κατοίκων, επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και ο ανάδοχος ενεργής εργολαβίας, που τοποθετεί πλέγματα προστασίας από τις καταπτώσεις στο 13ο χιλιόμετρο του παλιού εθνικού δρόμου, στον Ταΰγετο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν αποδεκτές από την υπηρεσία οι παρατηρήσεις του συντονιστικού και των κατοίκων ως προς την προστασία του δρόμου από τις καταπτώσεις και δόθηκαν σχετικές εντολές προς τον ανάδοχο, με στόχο οι παρεμβάσεις να είναι όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικές.

Επιπλέον ενημερώθηκαν όλοι ότι με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για ένα ακόμα έργο, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει τεχνικές επεμβάσεις σε φαινόμενα καταπτώσεων με τοποθέτηση πλεγμάτων, συνολικής εκτάσεως 10 περίπου στρεμμάτων. Στόχος είναι να καλυφθούν όλα σχεδόν τα σημεία της παλαιάς εθνικής οδού που παρουσιάζουν θέματα καταπτώσεων.

Χθες Δευτέρα, εξ άλλου, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας έκαναν αυτοψία στις κατολισθήσεις που έχουν προκύψει στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο έως το 29ο χιλιόμετρο, πριν και μετά το Ξυλοπριστήριο Αρτεμισίας. Για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου προβλήματος ήδη συντάσσεται μελέτη ενώ δρομολογείται και η διαδικασία εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων για την υλοποίηση του έργου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει την υλοποίηση έργων ώστε να εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο των καταπτώσεων και των κατολισθήσεων στον εθνικό δρόμο με απώτερο στόχο την ασφαλή διέλευση και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Ταϋγέτου, σημείωσε ο Στ. Αναστασόπουλος.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top