Search
Close this search box.
isthmitsonikas IMG f817ea8c05c15fd8b8ad76e6c125231d VΑ

Αυτοψία του πρωθυπουργού στις εργασίες στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου

Χρόνος ανάγνωσης:

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνόδευσε, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην αυτοψία που ο δεύτερος διενήργησε νωρίς το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου, στα έργα αποκατάστασης των πρανών της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έγινε με αφορμή την προσωρινή παράδοση, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου -και για τους επόμενους 3 μήνες, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου- της διώρυγας στη ναυσιπλοΐα. Από τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου η διώρυγα θα κλείσει και πάλι ώστε να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της παρέμβασης σε αυτή.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΚΤΩΡ Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του εργοταξιάρχη Νίκου Ασλανίδη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας αρμόδιος Ερευνας και Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς αρμόδιος Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, η σύμβουλος στο Γραφείο του πρωθυπουργού για θέματα Χωροταξίας Μαριλένα Σούκουλη, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε. Παντελής Παντελίδης και Βασίλης Ανδρικόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, κ.α.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου θα ανοίξει και πάλι το επόμενο καλοκαίρι -από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο- ενώ η ολοκλήρωση του έργου και η πλήρης απόδοση της διώρυγας του Ισθμού στην ναυσιπλοΐα προγραμματίζεται προς το τέλος του 2023.

Η τελική μελέτη για το με προϋπολογισμό 32.000.000 ευρώ έργο αποκατάστασης, η οποία παραδόθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, προέβλεπε την διενέργεια εργασιών σε δύο φάσεις, α) αποφόρτιση των πρανών και καθαρισμό του καναλιού μέχρι τον φετινό Ιούλιο ώστε να λειτουργήσει η διώρυγα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και β) λιμενικές εργασίες σταθεροποίησης της βάσης των πρανών, οι οποίες θα ξεκινήσουν φέτος το φθινόπωρο.

 

ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην διώρυγα του Ισθμού, έκανε γνωστό παράλληλα πως προχωρούν και έργα για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού μνημείου της πατρίδας μας -δεύτερο σε επισκεψιμότητα, μετά την Ακρόπολη των Αθηνών:

“Θέλω να ενθαρρύνω όλους τους αρμόδιους και το Υπερταμείο να εργαστούμε για το πώς μπορούμε να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό τοπόσημο το οποίο, ήδη, δέχεται -όπως ξέρετε- πάρα πολλούς επισκέπτες, τι άλλες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και φυσικά να το συνδυάσουμε και με την ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού πλούτου ο οποίος υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Θα έπρεπε η διώρυγα να μην είναι απλά ένα έργο το οποίο διευκολύνει την ναυσιπλοΐα, αλλά και από μόνη της να είναι ένας προορισμός επισκέψιμος ώστε να αναδείξει συνολικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top