Αυτοψίες του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνία σε έργα της Π.Ε., στην Ανω Μεσσηνία και στην Τριφυλία

Τα κτηνιατρεία Μελιγαλά και Κοπανακίου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, την περασμένη Τρίτη 3 Νοεμβρίου, για να επιθεωρήσει τις εργασίες αποκατάστασης των κτηρίων τους.

Στο κτηνιατρείο Μελιγαλά είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και αποφάσισαν να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των επισκευών του κτηνιατρείου, του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία. Στο κτηνιατρείο Κοπανακίου προβλέπεται άμεσα η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του, με μέριμνα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και αμέσως μετά ξεκινά η λειτουργία του.

“Είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους και με πρωτοβουλίες μας, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, όπως το πρόσφατο θέμα της εμφάνισης κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

 

ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή Αλέξανδρο Τζωρτζίνη.

Ο Στ. Αναστασόπουλος επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών του Κ.Υ., έργο προϋπολογισμού 380.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την πρόταση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας για την αναγκαιότητα δημιουργίας, στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου, ανεξάρτητου και αυτόνομου χώρου υποδοχής πιθανόν κρουσμάτων κορονοϊού.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε την εξέλιξη του αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή της Τερψιθέας, που υλοποιείται στο πλαίσιο εργολαβίας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για την συντήρηση και την οδική ασφάλεια στον δρόμο όρια νομού Ηλείας – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Χώρα. Το έργο στο σημείο αυτό αφορά την βελτίωση της παροχετευτικότητας υφιστάμενου αγωγού, ανοικτής διατομής, με την κατασκευή νέου -επίσης ανοικτής διατομής- για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα  αποστράγγισης των ομβρίων, εξ αιτίας της πιθανής παρεμπόδισης της ομαλής ροής τους από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Τέλος, ο Στ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τον δρόμο Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στον οποίο -λίγο πριν την είσοδο των Φιλιατρών, σε στροφή με αντίρροπη κλίση- συχνά συμβαίνουν ατυχήματα. Ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή στον ανάδοχο να αποκαταστήσει κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με τη μελέτη της υπηρεσίας το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια στην εν λόγω θέση.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top