Αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου

Η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Αρκαδίας επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Τρουπή, του Ά Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Δημητρόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Αθανασιάδη, και του Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Σαμπράκου, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στην έδρα της Περιφέρειας.

Ειδική έμφαση δόθηκε στην πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο και τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην προσπάθεια αυτή. Τονίστηκαν τα οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη, ειδικά σε ότι αφορά τη στήριξη με ρευστότητα των επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των μικρομεσαίων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Πελοποννησιακής οικονομίας.

Συζητήθηκαν ακόμα κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικονομία, τη φορολογία, τις επενδύσεις και τη δημόσια διοίκηση, αλλά και το πώς θα μπορέσει ρεαλιστικά το επιμελητήριο Αρκαδίας να αξιοποιήσει νέες σύγχρονες δυνατότητες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και να ενσωματώσει νέες κατηγορίες επαγγελματιών του πρωτογενή τομέα.

Συμφωνήθηκε επίσης η κοινή υποβολή προτάσεων σε Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν νέα εργαλεία για καινοτόμες δράσεις, τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και μεταφοράς τεχνογνωσίας και δικτύωσης των επιχειρήσεων.

«Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη μιας ευέλικτης και με σύγχρονες αντιλήψεις δημόσιας διοίκησης μπορούμε να επιτύχουμε ανάκαμψη της περιφερειακής μας οικονομίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου θα έχουν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία της δημιουργίας της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο».

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top