Αμεση καταβολή μέρους των οφειλομένων από την πολιτεία πιστώσεων προς τις Περιφέρειες

Πριν το τέλος του φετινού χρόνου θα αποδοθεί από την πολιτεία προς τις Περιφέρειες μέρος των οφειλομένων πιστώσεων, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιανουαρίου θα αποδοθεί και το υπόλοιπο.

Αυτή ήταν η κατάληξη της δίωρης συνάντησης που είχε στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, η διοίκηση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) -στην οποία συμμετέχει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο, και Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον γενικό γραμματέα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ήταν τα οικονομικά προβλήματα των Περιφερειών και ιδιαίτερα οι περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του νέου χρόνου, θα υπάρξει και νέα συνάντηση της ΕΝΠΕ στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί το νέο εθνικό ΠΔΕ του 2020.

Στην ίδια συνάντηση θα αναλυθούν επίσης και άλλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την χρηματοδότηση της κατασκευής έργων υποδομής.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top