Αναχώρηση του κλιμακίου των Γερμανών πυροσβεστών από την Τρίπολη, αναμένονται κλιμάκια άλλων από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Αναχώρηση του κλιμακίου των Γερμανών πυροσβεστών από την Τρίπολη, αναμένονται κλιμάκια άλλων από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Αναχώρησαν το περασμένο Σάββατο 30 Ιουλίου, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, οι Γερμανοί πυροσβέστες που επί 15ήμερο ήταν εγκατεστημένοι στην Τρίπολη προκειμένου -στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανικού Πολιτικής Προστασίας Resc Eu- να συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι 15 Γερμανοί πυροσβέστες, επαγγελματίες και εθελοντές, υποστήριξαν για δύο εβδομάδες το έργο της Πολιτικής Προστασίας στην Πελοπόννησο.

Στην εκδήλωση για τον αποχαιρετισμό τους παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας.

Στις σύντομες ομιλίες τους, οι πιο πάνω, εξέφρασαν ευχαριστίες προς τους Γερμανούς πυροσβέστες για τη συνεργασία και τη συνδρομή τους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Resc Eu, θα αφιχθούν σταδιακά -καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου- κλιμάκια πυροσβεστών από 5 ακόμη χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα εγκατασταθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για διάστημα δύο εβδομάδων το καθένα προκειμένου να συνδράμουν όπου απαιτηθεί τους Ελληνες συναδέλφους τους.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top