Ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την δυνατότητα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του ιατρικού τουρισμού, με τον συντονισμό από κοινού δράσεων της Περιφέρειας με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “Παλλάδιον”, στην Τρίπολη, συζήτησαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ανωτέρω Κέντρου Κατερίνα Καρνιαδάκη, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται πίσω στον συγκεκριμένο τομέα και επομένως θα χρειαστούν κινήσεις και δράσεις προκειμένου να μπει στο χάρτη του ιατρικού τουρισμού, μια μορφής τουρισμού ιδιαίτερα εξαπλωμένης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό θα συμβεί, όπως εκτίμησε ο περιφερειάρχης μέσα από τη συνεργασία τόσο με τον δημόσιο όσο και με τον ιδιωτικό τομέα -με δομές όπως το “Παλλάδιον” και άλλες αντίστοιχες ιδιωτικές μονάδες, όπως Κέντρα Αποκατάστασης και Μονάδες Τεχνητού Νεφρού που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια είναι δίπλα σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και προτίθεται να συνδράμει, όπως μπορεί, γιατί πρόκειται για εξόχως σημαντική δράση”.

Ας σημειωθεί ότι στην διάρκεια της σημερινής συνάντησης, η πρόεδρος του πιο πάνω Κέντρου εξέφρασε την πρόθεση, με αφορμή τα 9 χρόνια λειτουργίας του, να προβεί σε δωρεά η οποία θα έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top