Ανασυγκρότηση εκ βάθρων εν όψει για τον ΓΟΕΒ Παμίσου

Στη συνολική ανασυγκρότηση του ΓΟΕΒ Παμίσου θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος το πρωί σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου, συγκάλεσε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα του εν λόγω οργανισμού.

“Ηρθε η εποχή να κάνουμε κάτι σημαντικό για τον ΓΟΕΒ ως σύνολο, με μελέτη του συνολικού αντικειμένου, γιατί συχνά χτίζουμε στην άμμο και δίνουμε λύσεις αποσπασματικές” σημείωσε ο περιφερειάρχης, που χαρακτήρισε “μεγάλα” τα προβλήματα του συγκεκριμένου οργανισμού.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, “επικοινώνησα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον παρακάλεσα να μου στείλει ομάδα ειδικών στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, προκειμένου να εξετάσουν το θέμα του ΓΟΕΒ. Ο σκοπός είναι να συνταχθεί διακήρυξη για μια μελέτη συνολικής ανασυγκρότησης του Οργανισμού. Ο υπουργός δήλωσε ότι θα το πράξει, το γρηγορότερο δυνατόν”

Οπως εξήγησε ο Π. Νίκας, ο συγκεκριμένος τρόπος επελέγη επειδή απαιτούνται γνώσεις των Κανονισμών και Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως προς τη διαχείριση του νερού και των υδάτινων πόρων γενικότερα, “τις οποίες οι δικοί μας μηχανικοί δεν διαθέτουν”.

Για το αμέσως επόμενο διάστημα, ο περιφερειάρχης έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για διοικητική αναδιοργάνωση, ζητώντας να στελεχωθεί ο ΓΟΕΒ με μόνιμο υπάλληλο, μέσω της κινητικότητας, καθώς και να ενταχθούν στο δυναμικό του δύο ακόμα υπάλληλοι από τους τετραμηνίτες συμβασιούχους που πρόσφατα προσέλαβε η Περιφέρεια.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top