Αναστολή της προανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων του Δήμου Τριφυλίας, επικοινωνία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αρμόδιο υφυπουργό Θ. Λιβάνιο

Ανεστάλη από την προηγούμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, προσωρινά, προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων του Δήμου Τριφυλίας, μετά από τεχνικά προβλήματα που εντοπίστηκαν στον εν λόγω δήμο για τα οποία έχει κληθεί η ανάδοχος κοινοπραξία να προβεί στις αναγκαίες διορθώσεις.

Αυτό γνωστοποίησε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος, αρμόδιος για τις τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, με τον οποίον ο περιφερειάρχης είχε επικοινωνία για το εν λόγω ζήτημα.

Ηδη, υπήρξε σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Κτηματολογίου, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

“Στις 23 Αυγούστου 2021, ξεκίνησε η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, στους Καλλικρατικούς δήμους Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Στην εξέλιξη της διαδικασίας προέκυψαν και εντοπίστηκαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα στα κτηματολογικά στοιχεία του Δήμου Τριφυλίας.

Ως εκ τούτου, από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, αναστέλλεται προσωρινά η προανάρτηση, αποκλειστικά στον εν λόγω Δήμο, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις από την ανάδοχο Κοινοπραξία.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο δεσμεύεται για την άμεση  αποκατάσταση του προβλήματος και την άμεση  επανάληψη της διαδικασίας για την οποία οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν σύντομα.

Ακολουθούν οι Προκαποδιστριακοί Δήμοι/Κοινότητες του Δήμου Τριφυλίας στους οποίους αναστέλλεται η προανάρτηση και τα στοιχεία επικοινωνίας του Γραφείου Κτηματογράφησης:

ΑΓΑΛΙΑΝΗΣ

ΑΓΡΙΛΙΑΣ (ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ)

ΑΕΤΟΥ

ΑΡΜΕΝΙΩΝ

ΑΡΤΙΚΙΟΥ

ΑΥΛΩΝΟΣ

ΒΑΛΤΑΣ

ΒΑΝΑΔΑΣ

ΒΡΥΣΩΝ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΓΛΥΚΟΡΡΙΖΙΟΥ

ΕΛΑΙΑΣ

ΕΞΟΧΙΚΟΥ

ΚΑΛΙΤΣΑΙΝΗΣ

ΚΑΛΟΓΕΡΕΣΙΟΥ

ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΚΑΜΑΡΙΟΥ

ΚΑΡΥΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗΣ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ

ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΛΑΝΤΖΟΥΝΑΤΟΥ

ΛΕΥΚΗΣ

ΛΥΚΟΥΔΕΣΙΟΥ (ΧΡΥΣΙΚΟΥ)

ΜΑΛΗΣ

ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΕΩΣ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΜΟΥΡΙΑΤΑΔΑΣ

ΜΥΡΟΥ (ΜΟΙΡΑ)

ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ

ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ

ΠΛΑΤΗΣ

ΠΟΛΥΘΕΑΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΠΥΡΓΟΥ (ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ)

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΑΧΩΝ

ΡΟΔΙΑΣ

ΣΕΛΛΑ

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΙΤΟΧΩΡΙΟΥ

ΣΠΗΛΙΑΣ

ΣΤΑΣΙΟΥ

ΤΡΙΠΥΛΑΣ

ΦΑΡΑΚΛΑΔΑΣ

ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΦΛΟΚΑΣ

ΧΑΛΑΖΟΝΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ)”

 

Γραφείο Κτηματογράφησης Μεσσηνίας

Τηλ: 210 440 4042 (Δευτέρα – Παρασκευή 9 π.μ. -9 μ.μ.)

Ε-mail: proan.mes.t03@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.ktimamessinia.gr

Διεύθυνση: Λεωφ. Αθηνών (έναντι εργοστασίου Καρέλια), ΤΚ 241 00, Καλαμάτα

ΩΡΑΡΙΟ: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. -4.30 μ.μ. και κάθε Τετάρτη 8.30 π.μ. – 8.30 μ.μ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top