Ανησυχία της ΕΝΠΕ για την απομείωση του ΠΔΕ προς τις Περιφέρειες

Σοβαρό προβληματισμό εκφράζει η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με αφορμή την περικοπή  του φετινού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) προς τις Περιφέρειες, κατά 20% σε σχέση με πέρυσι -όταν και πάλι είχε υπάρξει περικοπή του εν λόγω προγράμματος.

Οπως επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης -το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στην οποία μετείχε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις σε έργα των οποίων έχει ήδη εγκριθεί η υλοποίηση, ενώ το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία προγραμματίζεται για τέλη του Φεβρουαρίου.

Το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ κατέληξε ομόφωνα σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, η οποία ήδη αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ενωσης και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝ.Π.Ε.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα σήμερα 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομοφώνως να εκφράσει την ανησυχία του για την περαιτέρω απομείωση των εθνικών πόρων του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τις Περιφέρειες, που κοινοποιήθηκε σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα «Κατανομή πιστώσεων Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2020 στις Περιφέρειες».

Το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θεωρεί πως με τη συγκεκριμένη απόφαση τίθενται σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των Περιφερειών.

Η εν λόγω απόφαση θίγει τον πυρήνα της αναπτυξιακής πολιτικής που αποδεδειγμένα υλοποιούν με επιτυχία οι Περιφέρειες, καθώς ουσιαστικά μειώνει την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και εκτέλεσης αρμοδιοτήτων.

Για αυτό τον λόγο το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ ζητά από τo αρμόδιο υπουργείο την άμεση επανεξέταση της κατανομής των πιστώσεων του προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2020 προς τις Περιφέρειες”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top