Αντιπλημμυρικές εργασίες στα ρέματα της Μεσσηνίας

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ο αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα και αποστραγγιστικές τάφρους σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί του ρέματος Τζάνε, καθώς και του ρέματος Λιγίδι στην Αρσινόη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ρέματος Βαρυμπόμπη στην περιοχή Καρτερολίου. Η συγκεκριμένη θεωρείται από τις πιο δύσκολες παρεμβάσεις λόγω της ανάπτυξης έντονης βλάστησης και του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει καθαρισμοί.

Εξ άλλου, σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν και οι εργασίες καθαρισμού στο ρέμα της Καρυάς στην περιοχή Ριζόμυλου, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε αποστραγγιστικές τάφρους του ΓΟΕΒ στην κάτω ζώνη.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επούλωσης λάκκων και οι καθαρισμοί των τεχνικών έργων στους οδικούς άξονες Μεσσήνη – Λάμπαινα, Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Λάμπαινα – Ελληνοεκκλησιά.

Στόχος των παρεμβάσεων που διενεργεί η Π.Ε. Μεσσηνίας είναι η αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων και η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top