Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και καθαρισμοί από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνεχίζονται από την Π.Ε. Μεσσηνίας οι αντιπλημμυρικές εργολαβίες στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος.

Ειδικότερα στην περιοχή Οιχαλίας έχουν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί στον Χάραδρο, κατά θέσεις και σε μήκος περίπου 1.800 μέτρων, ενώ έχουν καθαριστεί οι τάφροι και τα πρανή στο οδικό δίκτυο από Κάτω Μέλπεια – Ανω Μέλπεια και προς Μοναστηράκι. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει ανάλογες εργασίες και στον δρόμο Δεσύλλα – Καρνάσι – Δασοχώρι – Αγία Θεοδώρα.

Ανάλογες εργασίες έχουν γίνει και στην περιοχή Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι οποίες όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά ολοκληρώνονται άμεσα στο Βασιλίτσι, ενώ παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο βρίσκονται σε εξέλιξη σε Χρυσοκελλαριά, Βασιλίτσι και στον οικισμό Λιβαδάκια.

Παράλληλα, με τα μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας έγινε καθαρισμός βλάστησης, κοπή κλαδιών που εξείχαν στο οδόστρωμα και απομάκρυνση εμποδίων, με σκοπό την διευκόλυνση της λειτουργίας της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης στο τμήμα της εθνικής οδού Τσακώνα – Καλό Νερό.

Επίσης, στα τμήματα Μεσσήνη – Ριζόμυλος, Μεσσήνη – Σκάλα και Καλαμάτα έως το Τουριστικό Ταϋγέτου έγινε επούλωση λάκκων με ψυχρή άσφαλτο. Τέλος, τα μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας απομάκρυναν, όπου ήταν αναγκαίο, βράχους που είχαν πέσει στην 1η επαρχιακή οδό Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Αγιος Νίκωνας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top