Απελευθέρωση φασιανών στην περιοχή της Τάκας

Απελευθέρωση φασιανών στην περιοχή της Τάκας

Στην απελευθέρωση 200 φασιανών στην περιοχή της λίμνης Τάκα, από τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασαρχείο Τρίπολης, παρέστη σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά από σχετική πρόσκληση.

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην συμβολή του συλλόγου και τη συνδρομή του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ παράλληλα επισήμανε τη σημασία των προϋπολογισμού 325.000 ευρώ έργων διαμόρφωσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του ταμιευτήρα της Τάκας, που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι περιμετρικά της λίμνης έχει γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου για να χρησιμοποιηθεί ως ποδηλατόδρομος, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων και διαμόρφωση χώρων επισκεπτών.

Από τους εκπροσώπους του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη η στήριξη της Περιφέρειας για την δημιουργία πάρκου στην περιοχή με σκοπό την ενίσχυση της ορνιθοπανίδας.

Παρέστησαν στη σημερινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top