Από τη Μεγάλη Τρίτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή η διανομή ΤΕΒΑ στους ωφελούμενους της Π.Ε. Μεσσηνίας

Υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας την επόμενη εβδομάδα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD  2014-2020, το οποίο περιλαμβάνει την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν  τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

Το έργο έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εκτός της βασικής υλικής συνδρομής περιλαμβάνει και συνοδευτικά μέτρα ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.

Συμμετείχαν επίσης τα στελέχη της αρμόδιας για το πρόγραμμα Διεύθυνσης Υγείας Μεσσηνίας και εκπρόσωπος του αναδόχου. Για πρώτη φορά, εξ αιτίας του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού,  το έργο θα υλοποιηθεί με διανομή κατ’ οίκον στους ωφελούμενους.

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει διανομή στους ωφελουμένους του Δήμου Καλαμάτας την Μεγάλη Τρίτη, την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη (από 14 έως και 16 Απριλίου) ενώ για τους υπόλοιπους δήμους του νομού  προβλέπεται παράλληλο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη θα εξυπηρετηθούν οι Δήμοι Οιχαλίας και Μεσσήνης, τη Μεγάλη Πέμπτη οι Δήμοι Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας ενώ για στο Δήμο Δυτικής Μάνης η διανομή θα γίνει Μεγάλη Παρασκευή.

Η Περιφερειακή Ενότητα για τη διανομή στους ωφελούμενους, που ανέρχονται σε 6.300 περίπου οικογένειες, θα συνεργαστεί με τις κοινωνικές δομές των δήμων και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”. Τα είδη που θα διανεμηθούν αφορούν προϊόντα παντοπωλείου, κρέας και οπωρολαχανικά. Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα διανομής και η ταυτοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top