Αποφάνθηκε το υπουργείο Πολιτισμού για την πλατεία Φιλιατρών

Αποφάνθηκε το υπουργείο Πολιτισμού για την πλατεία Φιλιατρών

Το υπουργείο Πολιτισμού -και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου- ενημέρωσε σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετικό έγγραφό του, πως προέβη στην έγκριση της μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά.

Οπως αναφέρεται ειδικότερα στο εν λόγω έγγραφο -που κοινοποιείται επίσης και προς τον Δήμο Τριφυλίας-, η πιο πάνω υπηρεσία του ΥΠΠΟ αποφάσισε “την έγκριση της μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, όπως αυτή αποτυπώνεται και περιγράφεται στα σχέδια και στη τεχνική έκθεση της μελέτης, με τους εξής κάτωθι όρους:

  1. Για την συντήρηση και προστασία των σιντριβανιών θα πρέπει να κατατεθεί

λεπτομερής μελέτη από εξειδικευμένο συντηρητή.

  1. Οσον αφορά στην μελέτη φωτισμού, η Υπηρεσία δεν έχει κατ’ αρχήν αντίρρηση, η οριστική θέση της θα διατυπωθεί αφού υλοποιηθεί το έργο, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να δοθούν κατευθύνσεις για διορθώσεις”.

Σχολιάζοντας σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε πως η δημοπράτηση του εν λόγω έργου -προϋπολογισμού 3.286.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών- θα γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας, η οποία θα έχει και την επίβλεψη, σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας.

 

Το έγγραφο της πιο πάνω απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού (Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου) μπορείτε να δείτε εδώ:

Εγγραφο 6ΥΩ646ΝΚΟΤ-ΣΞΜ

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top