Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για τη Μεσσηνία

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για τη Μεσσηνία

Αποφάσεις για σειρά θεμάτων σχετικών με την προώθηση έργων που αφορούν στη Μεσσηνία συζήτησε σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, η Επιτροπή ενέκρινε προσωρινό μειοδότη για το έργο βελτίωσης και συντήρησης της ορεινής οδού Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα, με προϋπολογισμό 3.545.000 ευρώ.

Για το έργο αυτό μετά την έγκριση επέμβασης από το Δασαρχείο και την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών (φυτοτεχνικές και μελέτη έργων βελτίωσης του δασικού δικτύου δάσους Βασιλικής), οι οποίες είναι απαραίτητες από τη νομοθεσία. Αμέσως μετά το νομικό πλαίσιο απαιτεί επανέλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υπογραφεί η εργολαβική σύμβαση.

“Ενα σημαντικό έργο για την περιοχή της Μάνης δρομολογείται προς υλοποίηση”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας ότι σύντομα η Π.Ε. Μεσσηνία ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης στο οδικό δίκτυο του δάσους της Βασιλικής, οι οποίες ξεκίνησαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου και υλοποιούνται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Καλαμάτας.

Επίσης, συνέχισε ο Στ. Αναστασόπουλος, η Οικονομική Επιτροπή με αποφάσεις της δρομολόγησε την δημοπράτηση των παρακάτω έργων:

– Βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Στούπα – Πλάτσα – Αγιος Νίκωνας, με προϋπολογισμό 1.115.900 ευρώ. Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, ο υπόψη δρόμος θα βελτιωθεί με παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων, κατά θέσεις, τεχνικών έργων (τοίχους αντιστήριξης, επενδεδυμένες τάφρους) αλλά και σήμανση (κατακόρυφη και οριζόντια) με διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας κλπ. Επιπλέον στην 1η επαρχιακή οδό βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ακόμα εργολαβίες, η μια από τον κόμβο “Φωτεινής” έως την Κοσκάραγα, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα έως την Στούπα βρίσκεται σε εξέλιξη έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

– Ολοκλήρωση της βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου από τα Πλατάνια μέχρι την πέτρινη γέφυρα της Νέδας, έργο προϋπολογισμού 360.000 ευρώ. Η εργολαβία αυτή περιλαμβάνει οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, στηθαία ασφαλείας και διαμόρφωση χώρων στάθμευσης στον υπόψη οδικό άξονα βελτιώνοντας τις συνθήκες κυκλοφορίας του.

– Βελτίωση και συντήρηση τεχνικών έργων και αποκατάσταση κατολισθήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το έργο αφορά παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό  δίκτυο, με στόχο την αποκατάσταση της ομαλής  απορροής των ομβρίων υδάτων, προβλέποντας εργασίες καθαρισμού υφιστάμενων οχετών, επισκευής των τεχνικών έργων και κατασκευή νέων όπου απαιτείται, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, τοίχων αντιστήριξης κλπ.

Εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε τον οριστικό ανάδοχο στο προϋπολογισμού 8.700.000 ευρώ έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα. Η μέση έκπτωση που προσφέρθηκε είναι 41,13%.

Τέλος η Επιτροπή ενέκρινε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών σε δύο έργα, για τα οποία άμεσα υπογράφεται η σχετική σύμβαση. Τα έργα αυτά είναι, α) η βελτίωση του καταστρώματος του αγροτικού δικτύου των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, έργο το οποίο θα αξιοποιήσει μέρος του υλικού της δωρεάς Λαρσινού και β) εργασίες καθαρισμού φυτικής γης και απορριμμάτων στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, το οποίο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της απορροής των ομβρίων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top