Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το πρωί σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση των έργων, α) συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου στον Φενεό του Δήμου Σικυωνίων, με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ και β) συντήρησης και σήμανσης των επαρχιακών δρόμων Κούτσι – Στιμάγκα και Βραχάτι – Νεμέα, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Ακόμα, εγκρίθηκαν τα συμβατικά τεύχη των έργων α) αποκατάστασης βλαβών από πλημμύρες της εθνικής οδού Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο στο Βασιλάκι, καθώς και του επαρχιακού δρόμου Σκάλα – Γύθειο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και β) συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Εγκρίθηκε επίσης σχέδιο προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 188.480 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού ‘’Νικηφόρος Βρεττάκος” του Δήμου Ευρώτα και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για την αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο στάδιο της Σκάλας, στον Δήμο Ευρώτα.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε τα δικαιολογητικά του προσωρινού ανάδοχου του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο ηλεκτροφωτισμού έργων (κόμβοι κ.α.) στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναδείχθηκε οριστικός μειοδότης στο έργο αποκατάστασης της βατότητας στον επαρχιακό δρόμο Καστρί – Ωριά – Καράτουλα – Περδικόβρυση – Στόλος, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Εγκρίθηκε επίσης σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στο γήπεδο Μελιγούς στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε την διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού, συγχρηματοδοτούμενου έργου «ENERNETMOB -Μεσογειακά διαπεριφερειακά δίκτυα ηλεκτροκινητικότητας για συστήματα διατροπικών και υπεραστικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Σήμερα, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση α) οικονομικής ενίσχυσης προς τις Μητροπόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως κατεπείγουσα ανάγκη, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς της covid-19 και β) της δωρεάν παραχώρησης χρήσης δύο τροχόσπιτων για τις ανάγκες σεισμοπλήκτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση, η Επιτροπή ενέκρινε σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, με αντικείμενο την κατασκευή υπαίθριου πάρκινγκ απέναντι από το δημοτικό στάδιο στην Παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top