Αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την στήριξη της προσπάθειας επανάκαμψης της σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την στήριξη της προσπάθειας επανάκαμψης της σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ομόφωνα ενέκρινε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την χρηματοδότηση εκπόνησης δύο μελετών με αντικείμενο την επανάκαμψη της σηροτροφίας στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, το σώμα ενέκρινε την εκπόνηση αφ’ ενός πιλοτικού προγράμματος τεχνογνωσίας και εξειδικευμένων πρακτικών σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφ’ ετερου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της σηροτροφίας στην Περιφέρεια.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με τον ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοιμων Ενδυμάτων), αλλά και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιδιώκοντας να επανακάμψει η σηροτροφία στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Στην προοπτική της σχεδιαζόμενης δράσης περιλαμβάνεται η συμβολαιακή καλλιέργεια της μουριάς, ενώ προβλέπονται και επιδοτήσεις για το προϊόν, όπως και πενταετής οικονομική στήριξη για τους μωρεώνες μέχρι να αρχίσουν τα δέντρα αυτά να αποδίδουν.

Σχετικά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε σημειώσει, πρόσφατα ότι “θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υφιστάμενα εργαλεία για την στήριξη της δραστηριότητας στις περιοχές που ενδείκνυνται, κατά βάση σε Λακωνία και Μεσσηνία”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top