Αποκαλυπτήρια προτομών δύο σημαντικών ανθρώπων της Πελοποννήσου θα γίνουν από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα το Σαββατοκύριακο

Αποκαλυπτήρια προτομών  δύο γενναίων ανθρώπων της Πελοποννήσου θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Στα αποκαλυπτήρια των προτομών δύο ανθρώπων που αποτελούν παραδείγματα θάρρους, αυταπάρνησης, υψηλής αίσθησης του καθήκοντος και ανιδιοτελούς αγάπης στην πατρίδα, θα παραστεί αυτό το Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

 

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΚΑΣ

Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν -παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου- τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, στην Πουλίτσα, του Δήμου Βέλου – Βόχας.

Την δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον πιο πάνω δήμο της Κορινθίας.

 

ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΜΑΡΙΟΣ – ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑΣ

Μεθαύριο Κυριακή 10 του μήνα, στις 11 το πρωί, θα γίνουν στην Τρίπολη τα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεαρού Αρκάδα αεροπόρου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν το Phantom F-4 με το οποίο πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας, φέτος τον Ιανουάριο.

Η εκδήλωση θα γίνει σε χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της 124 ΠΒΕ, στην διασταύρωση των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Μίκη Θεοδωράκη, στην Τρίπολη, τον οποίο παραχώρησε και διαμόρφωσε ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την διαδικασία για την φιλοτέχνηση της προτομής του νεαρού αεροπόρου, ενώ από την πλευρά του ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας διέθεσε και διαμόρφωσε τον χώρο στον οποίον αυτή θα τοποθετηθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top