Αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της ΜΕΠΕ για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας

Αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ως προς την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας.

Το σώμα συζήτησε δια μακρών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τεχνική έκθεση επί της εν λόγω ΜΕΠΕ από τον καθηγητή Υδρολογίας του ΕΜΠ Δημήτρη Κουτσογιάννη -την οποία ο εν λόγω συνέταξε σε εφαρμογή προηγούμενης απόφασης του σώματος. Ο καθηγητής, σε διαδικτυακή σύνδεση κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου μετέφερε στους περιφερειακούς συμβούλους τα αναφερόμενα στην πιο πάνω έκθεση, απαντώντας και σε ερωτήσεις που τέθηκαν.

Οσον αφορά στην απόφαση του σώματος, το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε με 24 ψήφους την κοινή πρόταση της περιφερειακής Αρχής και του συνδυασμού “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” γνωμοδοτώντας αρνητικά επί της ΜΕΠΕ και ζητώντας ταυτόχρονα, α) εκβάθυνση της κοίτης του Νέδοντα χωρίς ξεσκέπασμα του ποταμού, β) έργα στο ανάντι, όπως η κατασκευή φράγματος ανάσχεσης και γ) κατασκευή σχάρας συγκράτησης κορμών.

Η κοινή πρόταση των συνδυασμών “Νέα Πελοπόννησος” και “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” που υιοθετούσε την προτεινόμενη ΜΕΠΕ συγκέντρωσε 18 ψήφους, ενώ κατά ψήφισαν η “Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου” που είχε δική της πρόταση, όπως και οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι από τους συνδυασμούς “Πράσινη Πελοπόννησος” και “Ανταρσία στον Μωριά” ο καθένας από τους οποίους κατέθεσε επίσης δική του πρόταση.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top