Αύριο Πέμπτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η λύση για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ σε Αρκαδία και Κορινθία

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής - τ.ε.β.α.

Αύριο Πέμπτη 9 Απριλίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί αν και πώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορέσει να συνδράμει στην διάθεση τροφίμων, κρέατος και ειδών καθαριότητας στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντηση που είχε γι’ αυτό το θέμα στην Αθήνα σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σημειώνεται ότι οι δύο πιο πάνω Π.Ε. δεν συμμετέχουν στην διαχείριση του εν λόγω προγράμματος από την Περιφέρεια, όπως οι υπόλοιπες τρεις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά η διανομή γινόταν από τους δήμους των δύο νομών. Ωστόσο, φέτος έχει υπάρξει καθυστέρηση στους σχετικούς διαγωνισμούς, με άμεσο κίνδυνο -αν δεν δοθεί λύση- να μείνουν χωρίς βοήθεια οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ σε Αρκαδία και Κορινθία.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΡΟΠΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 7 Απριλίου, σε τηλεσύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους δημάρχους της Αρκαδίας και της Κορινθίας, υπήρξε συναίνεση στην πρόταση να αναλάβει η Περιφέρεια να συνδράμει, διαθέτοντας στους ωφελούμενους των δύο νομών προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες -με πίστωση από 100 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας-, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να κάνουν οι ίδιοι τις αγορές των τροφίμων και των ειδών που χρειάζονται, εν όψει του Πάσχα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις υπόλοιπες 3 Περιφερειακές Ενότητες -Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία- η διανομή των τροφίμων και των υπόλοιπων ειδών στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ θα γίνει κατ’ οίκον το τριήμερο από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη (13 με 15 Απριλίου).

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top