Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο 77ο Συνέδριο της ΠΕΣΕΔΕ

Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο 77ο Συνέδριο της ΠΕΣΕΔΕ

“Είναι αναγκαία η καλή συνεργασία μεταξύ του δημόσιου τομέα και των εργοληπτών, για την οποία απαιτείται ένα απλό και σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας το περασμένο Σάββατο 6 Μαΐου, στο 77ο Συνέδριο της ΠΕΣΕΔΕ (Πανελλήνια Ενωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων), οι εργασίες του οποίου διεξήχθησαν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Ο περιφερειάρχης, συνεχίζοντας, τόνισε ότι επιδίωξη του δημοσίου είναι τα ποιοτικά έργα και όχι τόσο οι μεγάλες εκπτώσεις, παρατηρώντας παράλληλα πως “θα πρέπει ασφαλώς η επιχείρηση να έχει κέρδος”, για να συνεχίσει επισημαίνοντας:

“Γνωρίζουμε ότι στην παραγωγή δημοσίων έργων υπάρχουν προβλήματα. Τα οποία συνδέονται με την ανεπάρκεια των μελετών και ενδεχομένως με την ποιότητα της επίβλεψης”.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε για μία ακόμα φορά την εκτίμηση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου “είναι πίσω στις υποδομές, σε όλους τους τομείς”, δηλώνοντας ότι “μόλις πριν λίγο καιρό ξεκίνησε ο έλεγχος γεφυρών, ορισμένες εκ των οποίων μετρούν έναν αιώνα από την κατασκευή τους”.

Παρατήρησε ακόμα ότι “και τα νοσοκομεία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα”, ενώ “και τα υφιστάμενα στάδια δεν πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές” ενώ αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο δήλωσε ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου -με την εξαίρεση του αυτοκινητόδρομου- είναι από τις Περιφέρειες με τα μεγαλύτερα προβλήματα”, για να καταλήξει:

“Προφανώς και αποδέχομαι την ευθύνη και των εκφραστών των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι κάποιες φορές έκαναν λάθος ως προς την επιλογή των έργων”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top