Διαλύεται η εργολαβία Τζάνε – Καλαμάκι

Διαλύεται οριστικά η εργολαβία στον οδικό άξονα Τζάνε – Καλαμάκι μετά την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ αναφορικά με τον τρόπο παράκαμψης των αρχαιοτήτων στην περιοχή του Πεταλιδίου. Τα υπόλοιπα δύο τμήματα του εν λόγω δρόμου έχουν ολοκληρωθεί -με διαγράμμιση και ηλεκτροφωτισμό- και πλέον θα γίνει προσπάθεια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου το έργο να θεωρηθεί λειτουργικό, μετά από παρεμβάσεις που θα γίνουν άμεσα μέσα στο Πεταλίδι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση εργασίας για το πιο πάνω ζήτημα, την οποία είχε σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Διδασκάλου.

“Οσον αφορά το επίμαχο τμήμα του εν λόγω έργου, δηλαδή την παράκαμψη του Πεταλιδίου, προχωρούμε άμεσα σε γεωλογική μελέτη και στη συνέχεια σε οριστική μελέτη. Οι διαδικασίες αυτές, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν μέχρι το κλείσιμο του τρέχοντος ΠΕΠ 2014 – 2020 δηλαδή ώς τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ η δαπάνη εκτιμάται σε 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει, επομένως, να προκύψει νέα εργολαβία μετά από νέο διαγωνισμό” τόνισε ο περιφερειάρχης και παρατήρησε:

“Ενα έργο 9 χιλιομέτρων θα φθάσει να κοστίσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ. Ενα έργο παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο κρίσιμος χρόνος ήταν το 2018, όταν το ΚΑΣ συναίνεσε στην όδευση της παράκαμψης του Πεταλιδίου, μετά από παρεμβάσεις σε διάφορα επίπεδα. Δέχομαι ότι ήταν καλοπροαίρετες, αλλά αποδείχθηκαν ατυχείς ως προκύπτει εκ του αποτελέσματος”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top