Διάνοιξη δασικών δρόμων μήκους 43 χιλιομέτρων στην Αργολίδας

Στη διάνοιξη δασικών δρόμων συνολικού μήκους περί τα 43 χιλιόμετρα προέβη η Π.Ε. Αργολίδας τελευταίο 6μηνο -διαθέτοντας μηχανήματα, χειριστές και πόρους-, και δρώντας σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής και την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας.

Το έργο αυτό αποτέλεσε κατεύθυνση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, καθώς συνιστά την πολυτιμότερη βοήθεια προς το σκοπό της δασοπυρόσβεσης και δασικής προστασίας.

Συγκεκριμένα έγινε, διάνοιξη 15 χιλιομέτρων στο Σταυροπόδι στην περιοχή του Ναυπλίου, καθώς και  20 χιλιομέτρων στο όρος Ακρος, καθώς και καθαρισμός χαντακιών με τη συνδρομή και του Δήμου Επιδαύρου, ενώ σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου παραδόθηκαν ακόμα 8 χιλιόμετρα διανοιγμένων δασικών δρόμων, στη θέση Βουρλιά έως τη Μόνη Αυγού στην Ερμιονίδα, οι οποίοι είχαν υποστεί πλήρη καταστροφή τα τελευταία τρία χρόνια από καταπτώσεις.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο διοικητής Πυροσβεστικής Αργολίδας πύραρχος Κώστας Καλαϊτζίδης, ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπλίου αντιπύραρχος Βασίλης Γεωργόπουλος, η προϊσταμένη της Δασικής Υπηρεσίας Μαρία Σφήνα, ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Αρης Μπίμπας, ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Αποστόλουη και η πρόεδρος των Διδύμων Ελένη Προσίλη.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top