Διαβούλευση των επικεφαλής του ΠΕΣΥ αύριο Τετάρτη για την μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη

Σε διαβούλευση για τα έργα που θα προταθούν στην κυβέρνηση προς άμεση υλοποίηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, έχουν κληθεί από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό οι επικεφαλής των παρατάξεων του σώματος.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συγκεκριμένη σύσκεψη, αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου, θα εξεταστούν και θα γίνουν προτάσεις για τα έργα που κρίνονται αναγκαίο να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια στη Μεγαλόπολη, ώστε να διαμορφωθεί η τελική πρόταση που αναμένει η κυβέρνηση από την Περιφέρεια μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα Τρίτη 28 του μήνα, εξ άλλου, πραγματοποιήθηκε -υπό τον περιφερειάρχη- σύσκεψη με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του δημάρχου Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλου, φορέων της περιοχής, καθώς και εκπροσώπων της “Αρκαδία” Α.Ε. και της “Αρκαδία2020” ΤΑΠ ΤοΚ ΑΜΚΕ, όπως και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη, με θέμα την υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ)της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή έγινε -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- “ακτινογραφία” όσων έργων που αφορούν τη Μεγαλόπολη και έχουν μελετητική ωριμότητα προκειμένου να είναι δυνατή η υλοποίησή τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Οπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν αρκετά τέτοια έργα, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 25.000.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βιοτεχνικό Πάρκο, όπως επίσης έργα ύδρευσης – αποχέτευσης. Η χρηματοδότησή τους δε, θα προκύψει από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι μεθαύριο Πέμπτη 30 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί και νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ για την Μεγαλόπολη και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία μέλος είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top