Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στα πλαίσια των δράσεων του τμήματος  Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζονται οι δράσεις στην ΠΕ Λακωνίας της ελληνικής εταιρίας ΩΡΛ αλλεργίας ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών σε συνεργασία με την ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΑ ‘’Η Ελπίς’’ όπου πραγματοποιείται  εξέταση και ενημέρωση των κατοίκων της περιφέρειας Πελοποννήσου  σχετικά με τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού – ΩΡΛ αλλεργίες.

Η δράση  υλοποιείται  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την έγκριση της αρμόδιας 6ης  ΥΠΕ στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία και την παρακολούθηση – εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου , με επιστημονικά υπεύθυνο του έργου τον κύριο Νταβίλη Δημήτριο , Ιατρό ΩΡΛ Συντονιστή Διευθυντή του Γ.Ν Ελπίς και επιστημονικά υπεύθυνο  παρακολούθησης – εποπτείας της δράσης τον κύριο Βασίλειο Διαμαντόπουλο, Προϊστάμενο της  Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιατρό Δημόσιας Υγείας, Διευθυντή Ε.Σ.Υ..

 

Οι επιστημονικές δράσεις πρόληψης θα συνεχισθούν στην ΠΕ Λακωνίας την Παρασκευή 22 Μαρτίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 ως ακολούθως κατωτέρω :

Κ.Υ. ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ       Παρασκευή 22/03/2019          Πρωί 10.00-13.00
Κ.Υ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ         Παρασκευή 22/03/2019          Απόγευμα 16.00-19.00
Κ.Υ. ΓΥΘΕΙΟΥ            Σάββατο 23/03/2019           Πρωί 09.00-13.00
Κ.Υ. ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ     Σάββατο 23/03/2019           Πρωί 10.00-13.00
Ν.Μ. ΜΟΛΑΩΝ            Σάββατο 23/03/2019           Απόγευμα 16.00-19.00
Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ      Κυριακή 24/03/2019           Πρωί 09.30-14.00

 

 

Σημειώνουμε ότι οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις  παρέχονται δωρεάν, χωρίς καμία άμεση ή έμμεση επιβάρυνση του πληθυσμού στόχου.

Επιπρόσθετα ιδιαίτερη προσοχή απαραίτητα δίδεται στην τήρηση των διαδικασιών ως προς τη διακίνηση, την αξιολόγηση και την γνωστοποίηση των ευρημάτων στους πολίτες που συμμετέχουν στις προληπτικές  παρεμβάσεις (πχ. διαγνωστικές εξετάσεις), με κριτήριο πάντοτε την προστασία των προσωπικών δεδομένων και το σεβασμό των δικαιωμάτων του ασθενή και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων στους πολίτες προτείνεται να γίνεται με αποστολή όλων των φακέλων, στην Μονάδα Υγείας και η διάθεση αυτών όπως γίνεται μέσω των ιατρών αυτής, για διασφάλιση της ενημέρωσης του πολίτη και της συνέχειας στη φροντίδα.

 

Oι αλλεργικές Ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις εκδηλώνονται με συμπτώματα από τη μύτη (αλλεργική ρινίτιδα), τους παραρρίνιους κόλπους (ρινοκολπίτιδα), τα μέσα ώτα (υποτροπιάζουσα μέση ωτίτιδα), το λάρυγγα  (υποτροπιάζουσα  λαρυγγίτιδα),  το στόμα    (αλλεργική στοματίτιδα). Οι ΩΡΛ αλλεργικές παθήσεις εκδηλώνονται σε ευαισθητοποιημένα άτομα σε διάφορα αλλεργιογόνα (ατοπικά). Αυτά τα άτομα  συνθέτουν ειδικές ανοσοσφαιρίνες Ε (IgE) προς διάφορα αλλεργιογόνα, τα οποία είναι συνήθως πρωτεΐνες ή γλυκοπρωτεΐνες. Τα πιο συχνά αλλεργιογόνα είναι οι γύρεις των φυτών, τα ακάρεα της σκόνης του σπιτιού, επιθήλια οικόσιτων ζώων και διάφορες τροφές.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top