Διήμερο μνήμης Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα, στις 20 και 21 Νοεμβρίου

Διήμερο μνήμης και τιμής για τον Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνουν στη Ζάτουνα στις 20 και 21 Νοεμβρίου, το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη – Ζάτουνας και ο Δήμος Γορτυνίας.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, όντας εκτοπισμένος από την δικτατορία των συνταγματαρχών στη Ζάτουνα κατά την διετία 1968 – 69 συνέθεσε σημαντικά έργα του -“ένα ανεξίτηλο έργο, τεράστιας σημασίας, μουσικής και πνευματικής δημιουργίας, με φόντο και έμπνευση τα χωριά του Κολοκοτρώνη, τη Ζάτουνα, τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα, τα Λαγκάδια και τα ψηλά βουνά της Αρκαδίας” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στο διήμερο εκδηλώσεων συμμετέχουν η Π.Ε. Αρκαδίας, οι Δήμοι Ιλίου, Τρίπολης και Πύργου, η Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και η Κοινότητα Ζάτουνας.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα επανατοποθετηθεί στο Μουσείο, το “Χέρι του Μίκη”, εκμαγείο του Δημήτρη Ταλαγάνη, ενώ θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας από τους Αλέξανδρο Χαρκιολάκη διευθυντή του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και Παρασκευά Παρασκευόπουλο προέδρο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη – Ζάτουνας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top