Δημιουργία Κέντρων Αιμοληψίας εκτός των νοσοκομείων και αγορά αναλώσιμου υλικού για την αποτροπή του κορωνοϊού

Η αγορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όλων των αναλώσιμων υλικών που απαιτούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς επίσης και η αγορά isobox για να εγκατασταθούν όπου αυτά κρίνεται ότι είναι αναγκαία, αποφασίστηκε στη σύσκεψη της επιτελικής επιτροπής της Περιφέρειας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 18 Μαρτίου, στην Τρίπολη.

Στην ίδια σύσκεψη δόθηκαν από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα οδηγίες προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες -οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης- να οργανώσουν, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων Κέντρα Αιμοληψίας εκτός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Οπως τονίστηκε, μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες θα πρέπει να έχουν οργανώσει συσκέψεις όλων των φορέων της περιοχής τους προκειμένου να υπάρξει η προσφορά της αναγκαίας ποσότητας αίματος κατά Περιφερειακή Ενότητα.

Τα εν λόγω Κέντρα Αιμοληψίας πρόκειται να οργανωθούν σε αίθουσες κεντρικών σχολείων, μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top