Δυναμικό παρόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Food Expo Greece 2019

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε και φέτος δυναμικό «παρόν» στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO GREECE 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo, από τις 16 έως 18 Μαρτίου 2019.

Η Food Expo, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για ακόμα μια φορά ανέδειξε την μεγάλη δυναμική της ως ένα από τα κορυφαία εκθεσιακά γεγονότα, φιλοξενώντας 1.300 Ελλήνες και ξένους εκθέτες, αποτελώντας πόλο έλξης για περισσότερους από 70.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης.

Στον ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  φιλοξενήθηκαν 65 τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου είχαν την δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να αναδείξουν την παραγωγή τους, να βελτιώσουν το εξαγωγικό προφίλ τους και να πραγματοποιήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, περιφερειών, δήμων, φορέων κ.α. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου σε δηλώσεις της, ανέφερε πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που αναδεικνύουν της εξωστρέφεια της και τα μοναδικά συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου. Στόχος μας είναι η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των αυθεντικών πελοποννησιακών προϊόντων. Είμαστε μαζί με τους παραγωγούς μας και στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια για την προώθηση των προϊόντων τους. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κατάμεστο χώρο Mediterranean Gastronomy Forum, όπου ο Πελοποννήσιος sef  και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Παναγιώτης Μπουρτσουκλής παρουσίασε μοναδικές παραδοσιακές συνταγές και μαγείρεψε πελοποννησιακά εδέσματα, με προϊόντα που χορήγησαν και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην Έκθεση.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top