Εγκαινιάστηκε ο ανελκυστήρας στον ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη

Εγκαινιάστηκε ο ανελκυστήρας στον ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη

Εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, ο ανελκυστήρας που τοποθετήθηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον εν λόγω ναό άτομα με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα.

Ο ανελκυστήρας τοποθετήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ η συνολική δαπάνη -ύψους 50.510,68 ευρώ- βάρυνε τον προϋπολογισμό της Μητρόπολης, στο πλαίσιο σχετικής δωρεάς της εταιρίας DEMO ΑΒΕΕ, Βιομηχανία Φαρμάκων.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε σύντομη ομιλία του,  εξέφρασε ευχαριστίες προς τον δωρητή, τον Αρκάδα Σταύρο Δέμο, τόσο για την συγκεκριμένη προσφορά του “που δείχνει πόσο υπολογίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες”, όσο και για την μεγάλη επένδυση που έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει η πιο πάνω φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη, προσθέτοντας ότι το εν λόγω έργο γίνεται σε έναν ναό “που φτιάχτηκε με τον οβολό των Αρκάδων ανά τη γη”.

Στην τελετή των εγκαινίων, την οποία ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος που επίσης στον χαιρετισμό του, στη συνέχεια, εξεθείασε την προσφορά, αλλά και την προσωπικότητα του δωρητή, χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, όπως και ο ίδιος ο Στ. Δέμος που παρέστη στην εκδήλωση μαζί με την οικογένειά του.

Παρόντες ήταν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Βλάσης, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top