Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σύμβαση της Περιφέρειας με το ΤΕΕ για τον έλεγχο των γεφυρών

Περιφερειακό Συμβούλιο

Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ, με αντικείμενο τον έλεγχο των γεφυρών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο κάθε νομού, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου.

Η προγραμματική σύμβαση ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και σε αυτή, εκτός από τον έλεγχο, περιλαμβάνεται  η συγκρότηση μητρώου γεφυρών ανά Περιφερειακή Ενότητα, στο οποίο θα συμπεριληφθούν όλα τα στοιχεία κάθε γέφυρας.

“Οπου διαπιστωθεί πρόβλημα θα γίνεται άμεσα μελέτη και θα ακολουθεί η δημοπράτηση έργου αποκατάστασης” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό “λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα”.

Εξ άλλου, στη σημερινή του συνεδρίαση το σώμα έλαβε σειρά αποφάσεων σχετικά με έργα πολλών εκατομμυρίων, τα οποία αφορούν την αναβάθμιση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας προέβη σε ενημέρωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την ενδεχόμενη μείωση του ΕΣΠΑ/ΠΕΠ και του ΠΔΕ, όπως αυτή συζητήθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη.

Αναφέρθηκε επίσης στην επισήμανση που έγινε από την πλευρά του ως προς την ανάγκη στήριξης των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα γενικότερα, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα που αφορά την υγειονομική στήριξη των ρομά.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top