Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2021, ύψους 6.580.000 ευρώ.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τα έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους και τους ΚΑΠ, ενώ οι πιστώσεις του κατανέμονται ισομερώς στις Περιφερειακές Ενότητες. Τα έργα, που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο Τ.Π. είναι μόνο συνεχιζόμενα έργα, με έμφαση στο οδικό δίκτυο και στα αντιπλημμυρικά κι ακόμα σε δενδροφυτεύσεις, αλλά και στην επαναλειτουργία των ΚΕΚ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απευθυνόμενος προς το σώμα τόνισε, μεταξύ άλλων:

“Η οποιαδήποτε κριτική θα πρέπει να συνοδεύεται με αντιπρόταση για την κατανομή των εν λόγω πόρων, πρόταση η οποία δεν κατατέθηκε όμως. Αλλωστε, υπάρχουν και άλλα προγράμματα, με πολύ περισσότερες πιστώσεις για τεχνικά έργα” σημείωσε ο Π. Νίκας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στα περίπου 7 εκ. ευρώ που διατέθηκαν για την αποκατάσταση υποδομών των πυρόπληκτων περιοχών της ανατολικής Κορινθίας και της ανατολικής Μάνης.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, γνωστοποίησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το αποκαλούμενο πλέον ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης), που θα έχει πενταετή διάρκεια.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top