Εκδήλωση στην Καλαμάτα για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος τιμάται μεθαύριο Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου -στην Καλαμάτα, όπως και σε όλες τις έδρες των Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η φετινή επέτειος είναι ιδιαίτερα και έντονα φορτισμένη συγκινησιακά, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον τραγικό ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ιωνίας από τις προαιώνιες εστίες του

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή η Π.Ε. Μεσσηνίας, θα ψαλεί στις 10 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στον ναό Αναλήψεως του Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, θα ακολουθήσει εκφώνηση ομιλίας από τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργο Ανδρειωμένο, και στις 10.30 κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών – Μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης μετά την οποία θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις 7 το απόγευμα, μεθαύριο Κυριακή, εξ άλλου, είναι προγραμματισμένη η υποδοχή στο λιμάνι της Καλαμάτας της εικόνας της Παναγίας Ελεούσης (εκ Σμύρνης-1922), η οποία με πομπή θα μεταφερθεί στον ναό της Αναλήψεως του Χριστού όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία θα γίνει η ενθρόνισή της.

Στη συνέχεια τα Μικρασιατικά Σωματεία της Καλαμάτας διοργανώνουν χορευτική εκδήλωση και ακολούθως θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top