Search
Close this search box.
epitelikhdomh ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Εκδήλωση στην Τρίπολη της Επιτελικής / Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ενταξης με θέμα “Κακοποίηση και σιωπή, ενδυναμώνοντας το παιδί και την οικογένεια”

Χρόνος ανάγνωσης:

Εκδήλωση με θέμα “Κακοποίηση και σιωπή, ενδυναμώνοντας το παιδί και την οικογένεια” διοργάνωσαν χθες Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και η Επιτελική / Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ενταξης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω εκδήλωση, από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι, πολλοί σημαντικοί ομιλητές προσέγγισαν εκτενώς στις εισηγήσεις τους το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης, όπως αποτυπώνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ειδικότερα μίλησαν:

– Γιώργος Μόσχος, νομικός, πρώην Συνήγορος του Παιδιού, με θέμα “Το σχολείο απέναντι στην παιδική κακοποίηση: Ευθύνες και τρόποι αντιμετώπισης περιστατικών”.

– Κωνσταντίνα Σκλάβου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συνεργάτιδα / εισηγήτρια του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη στο πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής κακοποίησης ΑΝ Αναγνωρίζω -Αντιδρώ-Αντιμετωπίζω, με θέμα “Βία ανάμεσα σε ανηλίκους. Σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός”.

– Ανθή Βασιλακοπούλου, κοινωνική λειτουργός MSc, από την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, με θέμα “Για ποιους λόγους τα παιδιά σιωπούν; Πώς ενδείκνυται να αντιδρούμε όταν ένα παιδί αποκαλύψει ότι έχει υποστεί κακοποίηση ή/και παραμέληση”.

– Εύη Φιλιππίδη, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιού και εφήβου, με θέμα “Ψυχικό τραύμα στην παιδική κακοποίηση: Τι σημαίνει και πώς μπορούμε να παρέμβουμε θεραπευτικά”.

Ολγα – Παναγιώτα Καραθανάση, ψυχολόγος Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης, με θέμα “Βία και Εφηβεία”.

– Φοίβος Φραγκούλης, ψυχολόγος Επιτελικής Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ενταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα “Το προφίλ του θύτη μέσα από τη διαχείριση του συμβουλευτικού – θεραπευτικού προγράμματος στο πλαίσιο της ποινικής διαμεσολάβησης”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας και Εκπαίδευσης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στελέχη Διευθύνσεων της Περιφέρειας, στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακών Ενοτήτων, στελέχη Κοινωνικής Υπηρεσίας δήμων, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι δομών και φορέων κοινωνικής φροντίδας, εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και πλήθος πολιτών που παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, στην σχετική της ανακοίνωση, “ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην ημερίδα, που στόχο είχε την πρόληψη και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με τα σημάδια και τις συνέπειες της κακοποίησης παιδιών, προκειμένου να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται τέτοιους είδους περιστατικά”.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top