Εκδόθηκε η απόφαση εξαίρεσης από περιβαλλοντική αδειοδότηση των αποκαταστάσεων στον Ταϋγετο

Εκδόθηκε η απόφαση εξαίρεσης από περιβαλλοντική αδειοδότηση των αποκαταστάσεων στον Ταϋγετο

Εκδόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η απόφαση εξαίρεσης από την υποχρέωση τήρησης της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το επείγοντος χαρακτήρα έργο που αφορά στην αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο χιλιόμετρο και μέχρι τα όρια της Μεσσηνίας με τη Λακωνία.

Πρόκειται για τεχνικό έργο αποκατάστασης και επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν στον πιο πάνω δρόμο από έκτακτα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας στις 26 Ιανουαρίου 2019.

Η σχετική τεχνική μελέτη προβλέπει εργασίες αποκατάστασης των υφιστάμενων οδικών τμημάτων με επανακατασκευή και σταθεροποίησή τους. Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικά έργα σταθεροποίησης και αντιστήριξης κατά θέσεις, έργα συλλογής και  αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, επανακατασκευή οδοστρώματος, σήμανση και ασφάλιση της οδού. Οι εργασίες αυτές θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των Κοινοτήτων Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών και Καρβελίου της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας.

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει άμεσα, με δεδομένο ότι είναι ήδη ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ.

Για το θέμα αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, με τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσπευση έκδοσης της εν λόγω απόφασης, η οποία οδηγεί στην έναρξη υλοποίησης του έργου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top