Εκσυγχρονισμό και παραμετροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Πυρηνελαιουργεία

Να εκσυγχρονιστεί και να συγκεκριμενοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με σχετική απόφασή του, την οποία έλαβε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, μετά από συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Συγκεκριμένα, το σώμα στην εν λόγω απόφαση ενέκρινε:

– Να απαιτήσει από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων (πρόβλεψη για καταγραφή εκπομπών τιμών ρύπων κτλ).

– Να ζητήσει από την Περιφερειακή Αρχή και τη Διοίκηση την ένταση των ελέγχων σε πυρηνελαιουργεία και ελαιουργεία, που πρέπει να είναι συνεχείς και συστηματικοί, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

– Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία καθώς, και την Ευρωπαϊκή Ενωση:

α) την κατάρτιση ειδικού προγράμματος επιδότησης για την τοποθέτηση φίλτρων και μηχανισμών νέας τεχνολογίας (κατά το παράδειγμα των πυρηνελαιουργείων της Τοσκάνης) στα πυρηνελαιουργεία με στόχο τον μηδενισμό των επικίνδυνων ρύπων και

β) την κατάρτιση ειδικού προγράμματος επιδότησης της μετεγκατάστασης των πυρηνελαιουργείων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top