Εκταμίευση 1.474.993,02 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

ΕΣΠΑ

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 1.474.993,02 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν σε δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι από το υπουργείο Οικονομικών οφείλονται προς την Περιφέρεια πιστώσεις περί τα 15.000.000 ευρώ για αποπληρωμές έργωντου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους εργολάβους, οι οποίοι διακινδυνεύουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης.

“Υπάρχουν οφειλές πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ προς εργολάβους, καθώς δεν υπάρχει ροή των σχετικών πιστώσεων από την πολιτεία προς την περιφέρεια για τα έργα του ΠΔΕ, αν και πιέζουμε καθημερινά. Οπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αυτή η κατάσταση δημιουργεί ζητήματα και ως προς την ταχύτητα ολοκλήρωσης των έργων, αλλά και ως προς την ποιότητά τους” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας προσθέτοντας ότι έχει επικοινωνήσει σχετικά με το θέμα αυτό, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό, όσο και με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top