Ελεγχοι γεφυρών στα νέα τεχνικά προγράμματα των Περιφερειακών Ενοτήτων

Στον έλεγχο όλων των μικρών γεφυρών στο παλαιό εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προβεί η κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προχωρώντας η κάθε μία στη συγκρότηση της αρμόδιας σχετικής επιτροπής.

Την πιο πάνω οδηγία έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην ευρεία σύσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη -με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών, αλλά και υπηρεσιακών στελεχών-, στην οποία εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες ως προς την κατάρτιση των τεχνικών προγραμμάτων  του 2020, τόσο των Π.Ε., όσο και της έδρας.

Η εκτίμηση που έγινε στη σημερινή σύσκεψη ήταν πως η κατάρτισή τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου. Στόχος, στη συνέχεια, είναι τα τεχνικά προγράμματα -της έδρας, αλλά και της κάθε Π.Ε.- να προωθηθούν προς έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή και μετά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έτσι ώστε η όλη διαδιακασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να ακολουθήσει η αντίστοιχη που αφορά τον προϋπολογισμό του 2020.

Oι προτεραιότητες που τίθενται στο τεχνικό πρόγραμμα -τόσο στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, όσο και το κεντρικό- είναι, τα έργα οδοποιίας και η εκτεταμένη συντήρηση του οδικού δικτύου, οι φυτεύσεις δένδρων κατά μήκος του παλαιού εθνικού και του επαρχιακού δικτύου, ο καθαρισμός του -και από τα σκουπίδια-, η πλήρης διαγράμμισή του.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top